Σάββατο 18 Μαϊου 2024

THE WALL: Ο τοίχος έχει την δική του ιστορία…

Πάνε τρία χρόνια. Στην καδιά της πόλης, στην Πανός 8 στον πεζόδρομο, άνοιξε το  THE WALL.
Στην αρχή σκεφτήκαμε ότι είναι άλλο ένα μαγαζί. Σύντομα καταλάβαμε ότι δεν είναι “άλλο ένα μαγαζί” αλλά “ένα άλλο μαγαζί”. Δεν είναι καθόλου τυχαία η πορεία του, δεν είναι τυχαίο ότι έγινε -  πολύ σύντομα – το αγαπημένο στέκι των Λαρισαίων.

Ο σεβασμός των ιδιοκτητών στην ιστορία του κτίσματος έδωσε το όνομα του. Μετά την αποκάλυψη του χτυπημένου, από εμπρηστική βόμβα, τοίχου κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, ονόμασαν τον χώρο “The Wall” και άφησαν τον τοίχο απείραχτο.
Και δημιούργησαν ένα χώρο με σύγχρονη αισθητική που σήμα κατατεθέν είναι οι τοίχοι του.
Η μαγικές λέξεις που κάνουν το THE WALL να ξεχωρίζει είναι  “αρμονικός συνδυασμός”.
Αρμονικό δέσιμο του παλιού με το μοντέρνο. Από την μια πλευρά, μια επιφάνεια από ατόφιο παραδοσιακό τούβλο εκατό ετών που δίνει ζεστασιά στο χώρο και από την άλλη ένας καμβάς με αντιθετικές εικόνες που με την απόλυτη συμμετρία τους χαρίζουν μια υπέροχη ηρεμία.

WALLPIATA
Αρμονικό δέσιμο μιας εκπληκτικής σε γεύσεις και ποιότητα κουζίνα με μια πλούσια κάβα με κρασιά που θα τα λατρέψουν κάθε λαρύγγι και κάθε πορτοφόλι.
0Αρμονικό δέσιμο της φιλικής ατμόσφαιρας με τις άριστα επιλεγμένες μουσικές, ειδικά τις live μουσικές βραδιές που επιμελείται ο μοναδικός Χρήστος Παπαχρήστος.   
Η Ελένη και ο Δημήτρης, οι ιδιοκτήτες του THE WALL, με την πολύχρονη εμπειρία τους στον χώρο αλλά κυρίως με την αγάπη και το πάθος τους γι’ αυτό που κάνουν είναι οι αρχιτέκτονες της επιτυχίας αυτής. Όμως έχουν στο πλευρό τους συνεργάτες αντάξιους τους που πλέον δεν θεωρούν το THE WALL μια επιχείρηση στην οποία δουλεύουν αλλά κομμάτι του εαυτού τους.
 Ο σεφ Κωνσταντίνος Κυρατζής δημιουργεί πιάτα υψηλού επιπέδου, όλα τα παιδιά του Service κάνουν, πάντα με χαμόγελο, το καλύτερο για την εξυπηρέτηση σας ενώ τις βραδιές που υπάρχει live μουσική ο Χρήστος Παπαχρήστος, ο Μιχάλης Ζουριδάκης και η Αρετή Παπαναστασίου μας “χορταίνουν και μας μεθάνε” μουσικά με τον μαγικό τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν.
Ρωτήσαμε την εκ των ιδιοκτητών, Ελένη Γεωργίου, να μας μιλήσει για το THE WALL. Ήταν απλή και ξεκάθαρη: «Τι να σας πω. Μια λέξη κυριαρχεί στον χώρο αυτό. Σεβασμός. Ο σεφ μας, ο Κωνσταντίνος Κυρατζής με τις ατέλειωτες γνώσεις του δημιουργεί πιάτα που το αποτέλεσμα τους  εγγυώνται η ποιότητα των πρώτων υλών, καθώς και οι πλούσιες μερίδες , σε προσιτές τιμές.
Κάνουμε μια στροφή στα ελληνικά προϊόντα, με επιλεγμένα οινοποιεία από όλον τον ελληνικό αμπελώνα και ελληνικές μικροζυθοποιείες. Στην μουσική, κυρίως στην ζωντανή, η παρουσία του Χρήστου Παπαχρήστου που επιμελείται του προγράμματος είναι η καλύτερη εγγύηση για το αποτέλεσμα.Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος του μήνα με τον Χρήστο, την Αρετή και τον Μιχάλη. Από τον Ιούνιο και κάθε WALLalekosΠαρασκευή μπορείτε να χαρείτε την σύμπραξη δυο κορυφαίων καλλιτεχνών της πόλης. Του Χρήστου Παπαχρήστου και του Αλέξανδρου Τσιωνά. Και ναι, για όλα αυτά υπάρχει πλούσια ανταμοιβή. Είναι τα χαμόγελα και το φιλικό χτύπημα στην πλάτη από τον κόσμο – που πλέον δεν είναι πελάτες αλλά φίλοι – που κάθε βράδυ παίρνουν την κούραση μας και την κάνουν ικανοποίηση. Και ο Δημήτρης και εγώ τελικά νιώθουμε ότι κάτι καλό κάνουμε και αυτό μας γεμίζει».
Στο THE WALL δεν σου λείπει τίποτα. Το πρωί καφές και κουβεντούλα, το μεσημέρι τσίπουρο και μπύρες με τους φίλους και τα βράδια φαγητό, κρασί ή ποτό και μουσική.
Όταν ξεκίνησα να γράφω αυτό το κομμάτι, για έναν αγαπημένο χώρο, νόμιζα ότι ήταν εύκολο. Τελικά διαπίστωσα ότι δεν μπορείς μα μεταφέρεις σε ένα άρθρο αυτό που συμβαίνει στο THE WALL. Γιατί είναι αίσθηση. Και οι αισθήσεις δεν περιγράφονται.
Και – αν μου επιτρέπετε – θα δώσω μια συμβουλή:
Γκρεμίστε τον τοίχο της αμφιβολίας και ζήστε την αίσθηση του THE WALL. Αξίζει…

ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ WALL


Φώτης Βακιρτζηδέλης