Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

“Το τελευταίο δαχτυλίδι”: Μια “άλλη” παρουσίαση

Ρακές, μουσικές και λογοτεχνία!  Δεν ήταν άλλη μια παρουσίαση βιβλίου. Ήταν μια “άλλη” παρουσίαση. Μία όμορφη και ξεχωριστή  παρουσίαση βιβλίου που έμοιαζε με γιορτή στο epicure 5.

Την ευθύνη της διοργάνωσης ανέλαβαν Εύη Μπαρούτα και το βιβλιοπωλείο “ΓΡΑΜΜΗ”.
Ο συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης, ο δημοσιογράφος Λευτέρης Παπαστεργίου και η Βασιλική Παπαθανασίου, φιλόλογος καθήλωσαν το Λαρισαϊκό κοινό που παρά τη ζέστη γέμισε ασφυκτικά το epicure 5 για το «Tελευταίο δαχτυλίδι» του Σπύρου Πετρουλάκη. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Μίνωας” και πραγματεύεται ένα πολύ ευαίσθητο θέμα αυτό της παρένθετης μητρότητας. Πριν αρχίσει η παρουσίαση τόσο ο daxtilidi0συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης όσο και οι παρουσιαστές του βιβλίου Βασιλική Παπαθανασίου και Λευτέρης Παπαστεργίου κυκλοφορώντας στην αίθουσα χαιρέτησαν και συνομίλησαν με όλους τους καλεσμένους δημιουργώντας ένα ζεστό και φιλικό κλίμα. Ο Σπύρος Πετρουλάκης άνετος και πολύ επικοινωνιακός κέρδισε όλους τους καλεσμένους με την απλότητα και το χαμόγελο του. Ήταν μια βραδιά γεμάτη μουσική και τραγούδια από τον συγγραφέα Σπύρο Πετρουλάκη και τον μουσικό Χρήστο Γκόρτσο, άφθονη ρακή από το σύλλογο Κρητών ο “Ψηλορείτης” και ορεκτικά από το φούρνο Βενέτη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Λαρισαίοι ομότεχνοι του συγγραφέα οι Άννα Μιχίδη, Αγγελική Δαφτσίδου και Γιώργος Αλεξόπουλος. η Ελένη Ξυνοπούλου, η Σίσσυ Κακαδιάρη, η Νικολέτα Μπουρνόβα, η Τόνια Μέμτσα, η Όλγα Καρακάση και άλλοι πολλοί εραστές της λογοτεχνίας.
Στην θετική ανταπόκριση του κοινού απέναντι στο βιβλίο και το θέμα που πραγματεύεται (παρένθετη μητέρα) συνέβαλε η άψογη παρουσίαση του από τον δημοσιογράφο Λευτέρη Παπαστεργίου και την φιλόλογο  Βασιλική Παπαθανασίου. Ειδικά η Βασιλική Παπαθανασίου εντυπωσίασε τους καλεσμένους με την προσέγγιση του θέματος μπαίνοντας βαθιά μέσα του, με βάση την διπλή ιδιότητα της, τόσο της γυναίκας όσο και της μητέρας
Μετά το πέρας της παρουσίασης ο συγγραφέας, κερδίζοντας τις εντυπώσεις,  υπέγραψε τα βιβλία του στους δεκάδες φίλους του που περίμεναν υπομονετικά την σειρά τους.