Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Προσκλητήριο Νίκου Γαμβρούλα στους νέους της Λάρισας στην κεντρική του ομιλία

Το βράδυ της Δευτέρας ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής του συνδυασμού «Ορμή Ανανέωσης» Νίκος Γαμβρούλας πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία. Μπροστά σε ένα πλήθος που βρέθηκε εκεί όχι για να κουνάει σημαιούλες ή να φωνάζει συνθήματα αλλά για να ακούσει.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας παρακολούθησαν με πραγματικό ενδιαφέρον την ομιλία περιμένοντας να ακούσουν – επιτέλους – κάτι διαφορετικό. Και άκουσαν νέες προτάσεις, πρωτοποριακές ιδέες και λύσεις στα πολλά προβλήματα που εντόπισε ο Νίκος Γαμβρούλας ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις με τον μεστό λόγο του. Αφού κάλεσε τους νέους της πόλης να μην απέχουν από τις εκλογές τους προέτρεψε να στηρίξουν αυτούς που είναι πιο κοντά στα όνειρα τους. Στο τέλος της ομιλίας του παρουσίασε τους υποψήφιους του συνδυασμού «Ορμή Ανανέωσης» οι οποίοι με τα πλατιά χαμόγελα και την καθαρή ματιά τους έδωσαν ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο της Λάρισας.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Γαμβρούλας είπε:    
Κυρίες και κύριοι κι’ όμως τα καταφέραμε! Μία προσπάθεια που ξεκίνησε με τεράστιες δυσκολίες, καταφέραμε να την φτάσουμε μέχρι τέλους, έχοντας γράψει δεκάδες χιλιόμετρα ενδιάμεσα. Ξέρετε δεν είναι και πολύ απλό στις μέρες μας, να συγκροτηθεί μια δημοτική κίνηση από τόσα πολλά νέα παιδιά και ταυτόχρονα να συμμετέχουν σε αυτή άνθρωποι στην ηλικία των γονιών μας, με τέτοια διαδρομή στη ζωή τους, όπως είναι των δικών μας υποψηφίων. Ακούραστα, επίμονα και με πολλή όρεξη εργαστήκαμε όλες αυτές τις εβδομάδες, χωρίς χρηματικά πακέτα, χωρίς κανέναν κομματικό σχηματισμό από πίσω μας και χωρίς μαζικές δεξαμενές ανθρώπινου δυναμικού. Όλα αυτά τα εμπόδια όμως μας πείσμωσαν και μας οδήγησαν στο να εργαστούμε σκληρά, ώστε σήμερα να είμαστε όλοι μας πολύ υπερήφανοι για την ομάδα που συγκροτήσαμε και το συνδυασμό που καταθέσαμε πριν από λίγες ημέρες στο Πρωτοδικείο Λάρισας!


Τις τελευταίες ημέρες έχουμε περπατήσει όλη τη Λάρισα, όλες τις συνοικίες, όλες τις γειτονιές, όλα τα χωριά του Δήμου, έχουμε συναντήσει δεκάδες φορείς και συλλόγους, έχουμε συνομιλήσει με εκατοντάδες πολίτες, ώστε να ενημερωθούμε αναλυτικά για όλα τα πιθανά προβλήματα και τις ανάγκες του Δήμου και να παρουσιάσουμε με την σειρά μας το όραμα και τις προτάσεις μας, για μια πόλη που σε 20 με 30 χρόνια, θα μπορεί να φιλοξενεί 500.000 κατοίκους, οι οποίοι θα ζουν καλά και θα ευημερούν σε έναν Μητροπολιτικό Δήμο, όπως αυτόν που σχεδιάζουμε. Ποτέ στην ιστορία δεν έγινε στην κατεύθυνση της προόδου κάτι που κάποιος δεν είχε οραματιστεί πριν και δεν το είχε προτείνει.
Δυστυχώς, 500.000 νέοι άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την χώρα τα τελευταία 10 χρόνια ελλείψει ευκαιριών. Μιλήσαμε και παρουσιάσαμε το σχέδιο μας, για έναν Δήμο που θα μπορεί να κρατήσει τα παιδιά του! Έναν δήμο που θα στηρίξει ουσιαστικά την νεανική επιχειρηματικότητα και θα ενισχύσει τους νέους στα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα, με την παροχή επαγγελματικών χώρων, την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τα 2 πρώτα χρόνια ίδρυσης επιχειρήσεων από νέους έως 29 ετών, την σύσταση θερμοκοιτίδων επιχειρήσεων, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Έναν Δήμο που θα δώσει κίνητρα ακόμη και για την πρόσληψη νέων σε επιχειρήσεις, με την μείωση των δημοτικών τελών για όσους προσλαμβάνουν επιπλέον προσωπικό ηλικίας έως 29 ετών.

0gamvroulasomilia1
Έναν Δήμο που θα στηρίξει ουσιαστικά την τοπική παραγωγή και θα βοηθήσει τους παραγωγούς στην πιστοποίηση των προϊόντων τους, θα συμβάλλει δυναμικά στην προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων, θα σχεδιάσει σε συνεργασία με το ΣΘΕΒ, το Επιμελητήριο και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης προγράμματα εκπαίδευσης, για νέους επιχειρηματίες και παραγωγούς. Θα ενημερώνει συνεχώς τους πολίτες με ημερίδες, αλλά και με ενημέρωση εντός του Δήμου για όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα και θα συγκροτήσει μια ομάδα που θα απορροφά όλα τα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έναν Δήμο που θα χρηματοδοτεί, ύστερα από διαγωνισμούς, καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις, ώστε να δώσει την ευκαιρία σε όσους έχουν την γνώση αλλά δεν έχουν τους πόρους!Μιλήσαμε και τονίσαμε το Δημογραφικό προβλήματος. Ένα πρόβλημα που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της χώρας, καθώς σύμφωνα με το απαισιόδοξο σενάριο της Eurostat, έως το 2080 ο πληθυσμός της χώρας μας θα μειωθεί κατά 3,5 εκ. κατοίκους με ότι αυτό συνεπάγεται. Παρουσιάσαμε λοιπόν το σχέδιο μας «Λάρισα, πόλη φιλική στα παιδιά και τους γονείς», που περιγράφει έναν Δήμο που θα σταθεί δίπλα στα νέα ζευγάρια και θα τα στηρίξει ουσιαστικά στην ανατροφή των παιδιών τους. Δεν αρκούν γι’ αυτό οι συνηθισμένες παιδικές χαρές. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο και πολύ βαθύτερο και ευρύτερο σχέδιο. Με βάση τις σύγχρονες αντιλήψεις και αφορά στα παιδιά όλων των ηλικιών, από την γέννα έως την ενηλικίωση τους. Είναι ένα ακόμη δείγμα της άλλης αντίληψης που η Ορμή Ανανέωσης πρεσβεύει.

0gamvroulasomilia4
Μιλήσαμε για την Τρίτη ηλικία, καθώς στην χώρα μας ο πληθυσμός γερνά με πολύ γρήγορους ρυθμούς και η πόλη θα πρέπει να υποδεχτεί χιλιάδες ηλικιωμένους με αυξημένο προσδόκιμο ζωής τα επόμενα χρόνια. Αναρωτηθήκαμε: Είναι έτοιμη η πόλη από άποψη υποδομών να υποδεχτεί αυτές τις στρατιές ηλικιωμένων; Πότε άραγε θα ξεκινήσει η συζήτηση γι αυτό το θέμα; Όταν πλέον θα συζητάμε τι δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια; Εμείς την έχουμε ανοίξει από τώρα αυτήν την συζήτηση και στο επόμενο διάστημα θα υποχρεώσουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καθίσουν στο τραπέζι και να σχεδιάσουμε από κοινού τις απαραίτητες ενέργειες.
Ένας Δήμος του μεγέθους και του κύρους της Λάρισας δεν μπορεί παρά να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Μπορεί να κάνει πολλά και να απαιτήσει άλλα τόσα. Ας μην κρύβονται οι διάφοροι μετριοκράτες και γραφειοκράτες πίσω από τις επικαλούμενες αρμοδιότητες. Γιατί οι αρμοδιότητες αλλάζουν. Ακόμη όμως κι αν δεν αλλάζουν εύκολα, οι πολιτικές δυναμικές δεν περιορίζονται. Και θέλουμε έναν Δήμο πρωταγωνιστή στη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάπτυξη της πόλης και τη νεανική επιχειρηματικότητα, για την οποία μιλήσαμε πιο πάνω.
Μιλήσαμε για το τουριστικό προϊόν της πόλης, το οποίο είναι δυστυχώς πολύ χαμηλό. Η Λάρισα, μπορεί να είναι γνωστή στο πανελλήνιο για τον καφέ της, όμως είναι πολλά περισσότερα. Φτάνει όμως για τη Λάρισα που οραματίζονται οι πολίτες να θεωρείται η «πρωτεύουσα του καφέ»; Αρκεί να χτίσουμε όλη την νέα εποχή της πόλης στον «παραδοσιακό λαρισινό εσπρέσο»; Με τέτοια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά, είναι να απορεί κανείς πως είναι δυνατόν τόσα χρόνια, να μην έχουμε καταφέρει να την αναδείξουμε. Η Λάρισα διαθέτει πληθώρα ιστορικών και πολιτισμικών μνημείων, ιστορικά στοιχεία και προσωπικότητες που οφείλουμε να τα εντάξουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος. Το Αρχαίο μας Θέατρο, το φρούριο, ο Ιπποκράτης, τα μουσεία μας που όμοια τους ίσως δεν έχει άλλη επαρχιακή πόλη και τόσα ακόμη. Έχουμε όμως και άλλα δυνατά σημεία που και πάλι δεν έχουμε καταφέρει να αξιοποιήσουμε.Ο Πηνειός ποταμός, ο οποίος για εμάς θα πρέπει να ενταχθεί στην καθημερινότητα των πολιτών, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπλασης του. Αρκετά κτήρια αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος που τα αφήνουμε να πέσουν, αντί να τα αναπαλαιώσουμε και να αναβαθμίσουμε την αισθητική της πόλης. Εκθέσεις τοπικού ενδιαφέροντος θα έπρεπε να διοργανώνονται όπως το φεστιβάλ καφέ, και πανελλαδικά συνέδρια στον κλάδο της Υγείας. Είμαστε τυχεροί που στην περιοχή μας έχει αναπτυχθεί σε σημαντικό βαθμό ο κλάδος της Υγείας και παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας στους ασθενείς. Είναι όμως και μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς στην πόλη μας προσέρχονται εκατοντάδες πολίτες από όλη τη χώρα, να σχεδιάσουμε και να αναδείξουμε τις δυνατότητες ιατρικού τουρισμού και να τον συνδέσουμε και με άλλες μορφές τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο ιαματικός, ο θερινός κτλ. Και φυσικά να μπούμε δυνατά στο παιχνίδι της προβολής όλων των παραπάνω, με δυναμική παρουσία στα sites και τους ηλεκτρονικούς τουριστικούς οδηγούς.

0gamvroulasomilia5
Μιλήσαμε πολύ μεγαλόφωνα για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ο νόμος που ψηφίστηκε έχει ήδη κάποιες σημαντικές συνέπειες για την Λάρισα, που δεν τις συζητά πλέον κανείς. Άλλωστε ούτε τότε τις συζήτησε. Η προσπάθεια αποσιώπησής τους ήταν εμφανής από όλες τις πλευρές. Συγκεκριμένα: (α) Οδήγησε στη διάλυση του ΤΕΙ Θεσσαλίας και (β) άφησε την πόλη χωρίς αυτοτελές Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Έτσι η Λάρισα, η τέταρτη σε μέγεθος πόλη της χώρας, έμεινε χωρίς ΑΕΙ και είναι πλέον η μόνη πρωτεύουσα Περιφέρειας χωρίς ΑΕΙ και ίσως η μόνη ευρωπαϊκή πόλη τέτοιου μεγέθους που δεν έχει Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, ο νόμος έχει οδηγήσει σε κλείσιμο πολύ πετυχημένων τμημάτων, σε μείωση του αριθμού των τμημάτων και μείωση του αριθμού των φοιτητών κατά περίπου 30%. Η Λάρισα είναι η μόνη πόλη της Θεσσαλίας στην οποία μειώθηκε ο αριθμός των Τμημάτων και των φοιτητών! Ποιος καμαρώνει γι’ αυτό; Καταργήθηκαν τμήματα με ιστορία και επαγγελματική προοπτική και αντικαταστάθηκαν με άλλα που έχουν αμφίβολα επαγγελματικά δικαιώματα για τους αποφοίτους τους.Η Λάρισα είναι η μοναδική τέταρτη σε μέγεθος πόλη ευρωπαϊκής χώρας που δεν είναι έδρα Πανεπιστημίου. Θλιβερό ρεκόρ, αλήθεια. Καμία πόλη δεν μπορεί να ελπίζει σε σοβαρή ανάπτυξη χωρίς πανεπιστήμιο και έρευνα. Η κατάργηση του ΤΕΙ στερεί σημαντικούς οικονομικούς από την οικονομική ανάπτυξη της πόλης, αφού ολόκληρος ο προϋπολογισμός του ΤΕΙ μεταφέρθηκε στο Βόλο! Ματαιώθηκε το σχέδιο ίδρυσης Πανελλαδικής Εμβέλειας Ερευνητικού Ιδρύματος για τη Γεωργία και στην θέση του ιδρύεται απλώς ένα Αγροδιατροφικό Πάρκο περιορισμένης εμβέλειας και δυνατοτήτων, χωρίς έρευνα και καινοτομία, το οποίο μάλιστα θα το διαχειρίζεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από το Βόλο!. Η Δημοτική Αρχή και η Περιφέρεια οφείλουν κάποιες εξηγήσεις στον αγροτικό πληθυσμό και το λαό της πόλης για την εξέλιξη αυτή.  
Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι ανάπτυξη χωρίς Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να υπάρξει. Η προοπτική της Λάρισας επιβάλει να γίνει στρατηγικός μας στόχος η ίδρυση αυτοτελούς πανεπιστήμιου στην πόλη. Πρέπει να γίνει κοινός στόχος όλων μας, και ο Δήμος να αναλάβει πρωτοβουλία για την ίδρυση του “Ιπποκρατείου Πανεπιστημίου Λάρισας”, με κύριες κατευθύνσεις την υγεία, τη γεωργία και την διατροφή, καθώς και τις σύγχρονες τεχνολογίες που σχετίζονται με τους τομείς αυτούς. Αυτή είναι η δική μας στρατηγική και η δική μας δέσμευση.

0gamvroulasomilia6
Μιλήσαμε για κοινωνικά θέματα και παρουσιάσαμε δεκάδες προτάσεις, αφού προηγουμένως επισκεφτήκαμε δομές και φορείς κοινωνικού ενδιαφέροντος όπως ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών, η Πανθεσσαλική Ομοσπονδία ΑμεΑ, οι τρίτεκνοι, οι πολύτεκνοι, το γηροκομείο, ο ΟΚΑΝΑ, τα νοσοκομεία, το κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο και πολλά ακόμη. Ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω στον άνθρωπο που υπήρξε πρωτοπόρος στο αναπηρικό κίνημα της πόλης μας και τώρα λείπει από κοντά μας: τον Ράλλη Τσιουλάκη. Την πόλη μας θα πρέπει να την χαρακτηρίζει η αλληλεγγύη και η προστασία των αδυνάτων και κάθε Δημοτική Αρχή οφείλει να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε τέτοια θέματα.Μιλήσαμε για το ζήτημα των ανενεργών κτηρίων, που προσδίδουν μια αρνητική αν όχι καταθλιπτική αίσθηση στην πόλη. Ας τα καταγράψουμε και ας αναζητήσουμε λύσεις μέσω της αξιοποίησης τους. Για το τελωνείο που υποχρεώνει δεκάδες νταλίκες να σταθμεύουν εντός του κέντρου της πόλης, παρουσιάζοντας μια απαράδεκτη εικόνα. Υπάρχει έτοιμος χώρος ώστε το τελωνείο να μεταφερθεί εκτός πόλης και να αποσυμφορηθεί η εκεί περιοχή από το σημερινό χάλι. Για τον ΟΣΕ και την ανάγκη υπογειοποίησης των γραμμών, την ανάγκη για δημιουργία χώρου σταθμεύσεις για του επιβάτες του ΟΣΕ, την δημιουργία θεματικού πάρκου στο χώρο του παλιού Σταθμού με αναβίωση του όπου και όπως ήταν και σύνδεση του με το λαογραφικό μουσείο. Για την συνοικία του Ιπποκράτη και την άμεση ανάγκη να προχωρήσει η κατασκευή πλατείας. Για το Άλσος και την ανάγκη επανάχρησης του με χώρο για τους νέους, άδεια για λούνα παρκ, χώροι εστίασης, ιππασία, δράσεις εθελοντισμού κτλΠερπατήσαμε κάθε συνοικία και κάθε γειτονιά και καταγράψαμε τις ανάγκες και τα προβλήματά τους.

0gamvroulasomilia7

Για εμάς, η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να περπατήσουμε τις συνοικίες για να μάθουμε τα προβλήματά τους. Για να δούμε τους ανθρώπους τους. Γιατί ζούμε στις συνοικίες αυτές. Και δεν είναι πολλά τα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα από τότε που οι περισσότεροι από εμάς έπαιζαν στα σοκάκια και τις αλάνες τους.Υπάρχουν συνοικίες παρατημένες και σε κατάθλιψη, με χώρους χωρίς καθαριότητα, με δημοτικά οικόπεδα γεμάτα χόρτα άκρως επικίνδυνα για την περίοδο που διανύουμε, με αυτοκίνητα εγκαταλελειμμένα στους δρόμους, με παιδικές χαρές παρατημένες (βλέπετε δεν είναι από αυτές που εγκαινιάστηκαν τον τελευταίο μήνα), με πεζοδρόμια σπασμένα, δρόμους γεμάτους μπαλώματα και λακκούβες, φωτισμός χαμηλός σε επικίνδυνα όρια και πολλά ακόμη. Επιτέλους, ας καταλάβει η Δημοτική Αρχή πως Λάρισα δεν είναι μόνο το κέντρο της και ας σταματήσει την επιλεκτική κατανομή πόρων, μόνο σε περιοχές που κατοικούν οι αιρετοί! Απαιτούμε ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης, με ισομερή κατανομή πόρων σε όλες τις συνοικίες της Λάρισας!Περπατήσαμε επίσης όλα τα χωριά του Δήμου μας και συνομιλήσαμε με δεκάδες κατοίκους. Δυστυχώς και εκεί μια από τα ίδια! Σε κανένα πανηγύρι και στις εκλογές συνήθως περνάνε οι Δημοτικοί άρχοντες από εκείνες τις περιοχές. Στα χωριά μας όμως κατοικούν άνθρωποι που κατά κύριο λόγο ασχολούνται με την τοπική παραγωγή και την κτηνοτροφία, άνθρωποι δηλαδή που συμβάλλουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στην τοπική οικονομία. Είναι υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής να προσέχει τα χωριά του Δήμου μας και στο άμεσο μέλλον να προχωρήσει στην αναβάθμιση των υποδομών (αγροτικό δίκτυο, αποχέτευση, κτιριακές εγκαταστάσεις, πλατείες, δρόμοι κτλ) και της αισθητικής τους.

0gamvroulasomilia3

Μιλήσαμε και για πολλά ακόμη: Για την «έξυπνη πόλη» που πολλοί ευαγγελίζονται, όμως λίγοι πραγματικά αντιλαμβάνονται τι σημαίνει και, κυρίως, ποια ακριβώς είναι η χρησιμότητά της στην καθημερινότητα του πολίτη, για το Ογκολογικό Κέντρο που θα ενισχύσει ουσιαστικά τις παροχές υγείας στην ευρύτερη περιοχή, για τον αθλητισμό και τους τρόπους στήριξης του, για το περιβάλλον και την ανάγκη προστασίας του παρουσιάζοντας συγκεκριμένες προτάσεις γι αυτό, για το ζήτημα της ανακύκλωσης, του εθελοντισμού, της ασφάλειας, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, της ανάγκης για ενεργειακή αναβάθμιση των Δημόσιων κτηρίων και πολλά ακόμη.Μιλήσαμε για το θέμα του «Κλεισθένη» και για τις πιθανές δυσλειτουργίες που ενδέχεται να συναντήσουμε σε σχέση με τις πάγιες λειτουργίες των Δήμων, την πιθανότητα συναλλαγών, στην οποία πολλοί έχουν εστιάσει, αλλά κυρίως τις τεράστιες δυσλειτουργίες που μπορεί να προκληθούν από την έλλειψη πλειοψηφίας, όπως π.χ. να μην εγκρίνονται προϋπολογισμοί, ισολογισμοί κ.ά. Εδώ τονίσαμε την μεγάλη ανάγκη του διαχωρισμού διοικητικής και πολιτικής λειτουργίας. Οι διοικητικές λειτουργίες πρέπει να περάσουν στην υπηρεσία, με συντονιστή έναν υπηρεσιακό γενικό διευθυντή, ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο να παραμείνουν οι πολιτικές λειτουργίες, ότι δηλαδή έχει σχέση με τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την επίλυση σοβαρών προβλημάτων της πόλης.Κυρίες και κύριοι, ζούμε σε μία πόλη που, για τα δικά τη μέτρα, έχει λύσει μερικά από τα βασικά της προβλήματα, όπως ύδρευση, αποχέτευση, απορρίμματα, ΧΥΤΑ. Κι αυτό οφείλεται σε μία σειρά δημάρχων, που, λιγότερο ή περισσότερο ο καθένας, πρόσφεραν κάποια πράγματα στην πόλη. Όμως, όπως μόλις σας περιέγραψα, έμειναν κι άλλα πολλά να γίνουν. Είναι αυτά τα προβλήματα που εμείς τα αποκαλούμε «Τα μεγάλα ζητήματα της εποχής»Στην αρχή της προσπάθειας μας, οι περισσότεροι αναρωτήθηκαν: Μπορεί ο Δήμος να κάνει κάτι για όλα αυτά; Τους απαντήσαμε και συνεχίζουμε να τους απαντάμε ότι ένας Δήμος χαμηλών προσδοκιών, ένας Δήμος του χθες, ένας Δήμος προσκολλημένος τυπολατρικά στις αρμοδιότητές του, θα μπορούσε να κρυφτεί πίσω από τη δύναμη της αδράνειας και της γραφειοκρατίας. Ο Δήμος λοιπόν δεν είναι μόνο ύδρευση, αποχέτευση, απορρίμματα και λακκούβες στους δρόμους. Ο Δήμος της νέας εποχής είναι πολλά περισσότερα. Όποιος θέλει μια δημοτική αρχή η οποία μόνο θα μαζεύει σκουπίδια και θα φτιάχνει τις λακκούβες στους δρόμους, έχει επιλογές. Εμείς προσπαθούμε να δούμε και να σχεδιάσουμε την πόλη σε 20-30 χρόνια.Και ο Δήμος που εμείς ονειρευόμαστε και σχεδιάζουμε δεν περιορίζεται σε έργα βιτρίνας στο κέντρο της πόλης. Έργα προεκλογικά και με άγχος υλοποίησης, που την αμέσως επόμενη μέρα βγάζουν προβλήματα. Είναι απαραίτητο να ξεφύγουμε άμεσα από την λογική του χθες. Δεν μπορούμε να χάνουμε άλλες 4ετιες και μετά να αναρωτιόμαστε τι φταίει… Θέλουμε να δούμε την πόλη μας να αναπτύσσεται και να ξεχωρίζει. Να γίνεται ο τρίτος πόλος ανάπτυξης της χώρας.

0gamvroulasomilia2

Στην σύντομη αυτή διαδρομή έχουμε ήδη καταφέρει πολλά: Καταφέραμε να φέρουμε για πρώτη φορά στον διάλογο πολλά από αυτά που σας περιέγραψα. Πολλοί μάλιστα μας αντέγραψαν πιστά, έχοντας όμως ένα βασικό πρόβλημα: Ανέφεραν στον λόγο τους πολλές από τις προτάσεις μας, όμως δεν μπορούσαν να τις περιγράψουν σε βάθος. Συχνά μάλιστα δεν καταλάβαιναν και πώς λειτουργούν σε ένα πλέγμα προτάσεων που εμφορείται από συγκεκριμένη φιλοσοφία και γι’ αυτό οι επιμέρους προτάσεις του είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Να το πούμε απλά, δεν κάνουν δουλειά μόνες τους κάποιες απ’ αυτές, όποιες ηχούν δηλαδή καλύτερα στα αυτιά. Χρειάζονται και τις άλλες. Ας προσέχουν λοιπόν, γιατί οι νεότεροι συμπολίτες μας καταλαβαίνουν. Και ξεχωρίζουν ποιοι κατέχουν τα θέματα που τους αφορούν και ποιοι κάνουν απλώς λογοκλοπή, για να μην πω κακή αντιγραφή. Δεν πειράζει, μας αρκεί που για πρώτη φορά ζητήματα που ποτέ δεν συζητήθηκαν σε επίπεδο δημοτικών εκλογών, αυτή τη φορά τέθηκαν στους πολίτες.Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες και κυρίως τους επιρρεπείς στην αποχή νέους, να μην απέχουν από αυτήν την εκλογική διαδικασία και να στηρίξουν δυναμικά την προσπάθεια μας, την προσπάθεια της Ορμής Ανανέωσης, η οποία προσπαθεί να φέρει ένα άλλο πολιτικό DNA στην πόλη. Η Ορμή Ανανέωσης, είναι η μοναδική πραγματικά διαφορετική επιλογή για τον Δήμο Λαρισαίων, η οποία αποτελείται από ανθρώπους της εποχής! Πηγάζει από μέσα μας αυθεντική ανησυχία για την γενιά μας και για τους γύρω μας. Για τα παιδιά μας, για τους συγγενείς, τους φίλους και τους συμπολίτες μας!Δεν θέλουμε να μας ψηφίσετε μόνο επειδή είμαστε νέοι. Γιατί βεβαίως δεν είμαστε όλοι νέοι σε ηλικία. Είμαστε όμως όλοι ανεξαιρέτως νέοι σε μυαλά, φρέσκοι στη σκέψη, κοσμοπολίτες στην αντίληψη. Αλλά και γιατί έχουμε όραμα, γνώση και άλλες αντιλήψεις! Στηρίξτε την «Ορμή Ανανέωσης» και δώστε μας την ευκαιρία να συμμετάσχουμε ενεργά στην αλλαγή που έχει ανάγκη η πόλη μας! Γιατί εμείς θα είμαστε εδώ και αύριο. Και μεθαύριο. Και στις επόμενες εκλογές. Και αν το θελήσουν οι πολίτες και στις μεθεπόμενες. Γιατί δεν κρύβεται κανείς από πίσω μας. Είμαστε αυτοί που βλέπετε. Και πολύ περισσότεροι! Όλο και περισσότεροι!
Γεια σας και καλή αντάμωση από τη Δευτέρα!

0gamvroulasomilia0